Több kutatás és cikk is olvasható csokoládé jótékony hatásairól. Nézzük, hogy mik is ezek pontosan és öntsünk tiszta vizet a pohárba, hogy akkor a csokoládé okoz-e fogszuvasodást?

A csokoládé kakaóból készül, amely nagymennyiségben tartalmaz erős hatású polifenolokat, flavonoidokat és antibakteriális tulajdonságokkal is rendelkezik.
A csokoládé előnyei:
Fogszuvasodás ellenes hatás
• antibakteriális tulajdonságai miatt szignifikánsan csökkenti a plakk és a benne lévő baktériumok számát
• a csokoládéban lévő zsírok mintegy beborítják a csokoládéban lévő szénhidrátokat, így a baktériumok nem férnek azokhoz hozzá
• így kijelenthetjük, hogy sokkal kisebb eséllyel okoznak fogszuvasodást, mint a többi nasi, édesség, cukros üdítő
Jobb szív-érrendszeri egészségi állapot
• a polifenoloknak köszönhetően stabilabb vérnyomás és zsírsavszintek
Diabetes kisebb kockázata
• egyes vizsgálatok szerint felére csökkenthető a diabetes kialakulásának kockázata 40 g étcsokoládé napi elfogyasztásával
Kisebb testzsír-százalék
• az antioxidánsok csökkentik a gyulladást és csökkentik a stressz-hormonok termelését, amelyek egyébként súlynövekedést idéznének elő
Kihangsúlyozzuk, hogy ezek az előnyök csakis az étcsokoládéra vonatkoznak (és annak is a mértékletes fogyasztására!), a tejcsokoládéra nem, a magas természetes kakaó koncentráció pedig növeli az előnyös tulajdonságok mértékét!